top of page

fre 17 juni

|

Kramfors N

Friluftsfling Höga kusten

Hur härligt låter inte det med en långhelg i goda vänners lag på världsarvet höga kusten? Häng med och testa havskajakpaddling, vandra en dag i den mytomspunna Skuleskogen och avsluta kvällarna med häng framför brasan i den mysiga Friluftsbyn.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Friluftsfling Höga kusten
Friluftsfling Höga kusten

Tid och plats

17 juni 2022 12:00 CEST – 19 juni 2022 16:00 CEST

Kramfors N, Gällstasjön 102, 870 33 Docksta, Sverige

Gäster

Om evenemanget

Tre dagar fullspäckade med utomhusnjut, trevligt sällskap på kanske en av världens(!) vackraste platser, Höga kusten. En helg där fokus ligger på att umgås, träffa nya vänner och vistas i utomhusmiljö så mycket som möjligt. Tillsammans testar vi på att paddla havskajak, laga mat över öppen eld och vandrar i den mytomspunna Skulesskogen. 

Fredag: Vi träffas på innergården i Friluftsbyn för att äta en enklare lunch, lära känna varandra lite och tillsammans gå igenom helgens bravader.

Efter lunch finns det tid att packa in sig i boendet innan vi ger oss iväg mot Höga kusten kajkacenter där ett gäng havskajaker väntar på att få ta oss med ut i Norrfjärden. Att upptäcka Höga kusten från en kajak är något alldeles speciellt och du får upp ögonen för vilket fantastiskt världsarv Höga kusten faktiskt är.

Efter att vi paddlat i cirka 1.5 timme kommer vi fram till en mysig liten ö där vi stannar för att sträcka på benen och laga en lyxig middag på medhavda muurikor. Mätta och belåtna paddlar vi hemåt igen i solnedgångens sken och avslutar kvällen i friluftsbyn, där man kan välja att hänga framför en eld eller hoppa in i den uppvärmda bastun som finns nere vid Gällstasjön.

Lördag:

9.00 käkar vi frukost innan vi packar väskorna, tar på vandringskängorna och ger oss ut i Skuleskogens nationalpark där vi bland annat får fantastisk utsikt över höga kustens kustremsa, spanar in den häftiga Slåttdalsskrevan och lagar en gemensam lunch över öppen eld nere vid tärnättvattnet.

Efter lunch vandrar vi tillbaka längst havet  innan vi hoppar in i bilarna igen och beger oss tillbaka till byn för en timme välgörande yoga innan middag. Givetvis är yogan frivillig, men jag vågar påstå att du gör dig själv en otjänst om du nekar din kropp att få sträcka ut sig en stund på mattan innan middag.

Söndag startar vi lite tidigare, 8.00 käkar vi frukost, packar ur oss ur stugorna för att sedan  vandra upp för det magnifika skuleberget och äter lunch/fika på toppstugan innan vi vänder ner tillbaka mot byn där vi avslutar helgen tillsammans.

Pris: 3 200 :- 

Vad ingår:

All utrustning för kajak

Mat och logi för hela vistelsen

Vildmarksguide

Bastubad och Yoga

Transport mellan Friluftsbyn, Höga kusten Kajakcenter och Skuleskogens Nationlapark

Släng iväg ett mejl  till info@fjallfling.com för att boka din plats redan idag!

Sista anmälningsdag: 7 Maj

Schema


  • 2 dygn 2 timmar

    Preliminärt schema

Dela detta evenemang

bottom of page