top of page

Så mycket mer än bara en Fling


Ibland glömmer jag bort mig, mitt varför. Anledningen till att jag tar på mig skorna och packar väskan. Kokar varmvatten till kaffekoket och packar matsäck för ett dygn på tur. Ibland har jag för bråttom att komma fram att jag glömmer bort att höja blicken och se mig omkring på min omgivning, som så ofta är väldigt vacker natur. Ibland är det lummiga fjällbjörkskogar, ibland karga fjällandskap eller en mysig landsväg. Ofta är jag för upptagen av tanken att fånga allt på bild till att kunna lägga ut på sociala medier, för det är ju som bekant, syns du inte så finns du inte.


När sedan jag kommit fram till nattens tältplats, lite svettig efter att ha gått lite för fort, stressat upp med tältet, tänt elden och gjort några försök till att få till en snygg bild och slagit mig ner framför elden med en kopp te i handen kommer frågan, varför hade jag så himla bråttom att hamna här?


Var inte själva grejen med att gå ut att komma bort från stress och press, att bara strosa i lugn tempo, stanna när man ser något fint, dricka kaffe lutad mot ett träd och bara vara?Det jag hoppas att du som läser det här ska få med dig, och det jag vill förmedla med Fjällfling är att friluftsliv ska vara kravlöst. Det spelar ingen roll hur många års erfarenhet av fjällvandring du har, hur snabbt du kan springa upp för Kebnekaise eller om du har senaste modellen av lättviktstält, det är inte det som är det viktiga. Det viktiga är att våga stanna upp, se sig omkring, vara en del av gemenskapen och lära sig tillsammans.


Visserligen är Fjällfling vandringsturer för singlar, men jag hoppas att du som bokar också värdesätter upplevelsen i sig, nej du kanske inte hittar den person du vill dela resten av livet med, men kanske hittar du något annat


- Kärleken till naturen, nya vänner och minnen att ta med dig hem.

57 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page